Drobečková navigace:

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD


 
   

Cestopisné přednášky od vystavovatelů - členů ACK ČR


 
Cestopisné přednášky od vystavovatelů - členů ACK ČR

I na 29. ročníku mezinárodních veletrhů cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 2020, se můžete formou přednášek, prezentací, seminářů, ale třeba i soutěží seznámit s nabídkou cestovních kanceláří - členů ACK ČR.

 

 

čtvrtek 13. února 2020

čas název anotace organizační zajištění
16:00 - 16:30 Slovensko Dovolená bez jazykových bariér. Leták ke stažení ZDE. ATIS a.s.
16:30 - 17:00 Polsko - nové Dovolená nejen na Baltu. Leták ke stažení ZDE.  ATIS a.s.

 

pátek 14. února 2020

čas název anotace organizační zajištění
10:00 - 10:15 Pozvánka do Hornického muzea Příbram Hornické muzeum Příbram patří k nejstarším muzeím v České republice. Expozice umístěné v historických provozních a správních objektech přibližují bohatou montánní minulost spjatou s těžbou stříbra, uranu a dalších rud. Muzeum umožňuje jízdu hornickým vláčkem po povrchu i podzemím, prohlídky několika kilometrů štol, fárání výtahem, jízdu po skluzavce k obřímu vodnímu kolu, seznámení s unikátními parními těžními stroji a rozsáhlou mineralogickou sbírkou či havířským folklorem. Hornické muzeum Příbram
10:15 - 10:30 Představujeme Zoo Jihlava - poklad v srdci Vysočiny Poznejte s námi malebnou a čarokrásnou zoo, která leží v srdci Vysočiny.  Zoo Jihlava je domovem pro více než 280 druhů zvířat a my vám některá představíme Zoologická zahrada Jihlava
10:30 - 10:45 Pozvánka do Regionálního muzea v Mělníce

Regionální muzeum v Mělníce láká své návštěvníky nejen na stálou expozici regionální historie, přírody a českého vinařství. Můžete si zde prohlédnout i obsáhlou expozici historických kočárků a dobových hraček. Součástí je i dlouhodobá výstava „Z historie malé železnice“ s dílnou ze stavebnice Merkur. Dospělí si mohou návštěvu zpestřit degustací českých vín.

Regionální muzeum Mělník
10:45 - 11:30 Toulky po Maledivách Poznejte ostrovní stát v Indickém oceánu, který leží na devatenácti korálových atolech a sestává z více než 1000 ostrovů. Přiblížíme vám tuto vyhledávanou turistickou destinaci jak z paluby „safari-lodi“, tak z pohledu „turisty-cestovatele“ s batohem i vyznavače „all-inclusive“ dovolené v rezortu. Nahlédneme do jednoho z nejmenších hlavních měst světa Malé, na některé neobydlené ostrůvky tropického ráje Malediv i pod hladinu tyrkysově modrého oceánu – do světa delfínů, mant, rejnoků a všemožných pestrobarevných rybek. CHINA TOURS s.r.o.
11:30 - 12:00 Slovensko Dovolená bez jazykových bariér. Leták ke stažení ZDE. ATIS a.s.
12:00 - 12:30 Polsko - nové Dovolená nejen na Baltu. Leták ke stažení ZDE. ATIS a.s.
12:30 - 13:00

Jak do Ameriky - s cestovkou nebo na vlastní pěst?

- praktické informace pro cestovatele

- letos představíme Yukon a Aljašku
AMERICA TOURS, v.o.s.

 

sobota 15. února 2020

čas název anotace organizační zajištění
13:30 - 13:45 Pozvánka do Hornického muzea Příbram

Hornické muzeum Příbram patří k nejstarším muzeím v České republice. Expozice umístěné v historických provozních a správních objektech přibližují bohatou montánní minulost spjatou s těžbou stříbra, uranu a dalších rud. Muzeum umožňuje jízdu hornickým vláčkem po povrchu i podzemím, prohlídky několika kilometrů štol, fárání výtahem, jízdu po skluzavce k obřímu vodnímu kolu, seznámení s unikátními parními těžními stroji a rozsáhlou mineralogickou sbírkou či havířským folklorem.

Hornické muzeum Příbram
13:45 - 14:00 Představujeme Zoo Jihlava - poklad v srdci Vysočiny Poznejte s námi malebnou a čarokrásnou zoo, která leží v srdci Vysočiny.  Zoo Jihlava je domovem pro více než 280 druhů zvířat a my vám některá představíme Zoologická zahrada Jihlava
14:00 - 15:00 Jak do Ameriky - s cestovkou nebo na vlastní pěst?

- praktické informace pro cestovatele

- letos představíme Yukon a Aljašku
AMERICA TOURS, v.o.s.
15:00 - 16:00 Sečuán země hojnosti

Sinolog Jan Pospíšil vám představí čínskou provincii Sečuán jako zemi hojnosti, proměn a měnících se tváří, stejně jako je tomu v tradiční sečuánské opeře. Najdeme zde nádhernou přírodu, tisíciletou historii a kulturu, vzácná zvířata a různorodá etnika. Na severu a západě se k nebesům zvedají horské velikány, které vytvářejí nádherná údolí alpinského typu plná smaragdových jezer, vodopádů a horských pastvin. Krajinu pak zdobí tibetské kamenné domky. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. Zde místní obyvatelé už před staletími stavěli svá dřevěná obydlí, vyráběli do nich z všudypřítomného bambusu nábytek a pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně. Ve výčtu místního bohatství nezapomeneme ani na tvář nejslavnější, doslova ikonu Sečuánu – pandu velkou.

CHINA TOURS s.r.o.
16:00 - 17:00 Okružní plavby - dostupná poznávací dovolená i pro Vás

Společnost ORBIS LINK pro Vás připravila 2 videa českého a slovenského tvůrce a zkusí Vás nadchnout.

Navíc - kdo se během soboty 15.2.2020 přihlásí do soutěže na stánku 2D08 CK Orbis Link, bude mít možnost vyhrát italskou specialitu! Slosování proběhne v 16:00 hod. na přilehlém pódiu.

ORBIS LINK, s.r.o.

 

neděle 16. února 2020

čas název anotace organizační zajištění
10:00 - 11:00 Čína a Tibet

Vydejte se na nejznámější místa Číny a Tibetu se sinologem Janem Pospíšilem. Provede vás po stopách císařů i dalajlamů – z Pekingu plného císařských památek včetně Dlouhé zdi do Xi´anu se známou Hliněnou armádou. Dále vím přiblíží cestu unikátní vysokohorskou železnicí přes Tibetskou náhorní plošinu až do hlavního města Tibetu – Lhasy. Po prohlídce tibetských chrámů v jejím okolí zamíříte zpět do Číny – přes hlavní město sečuánské provincie Chengdu s pandou velkou a blízkým Leshanským Buddhou do supermoderní Šanghaje na východním pobřeží.

CHINA TOURS s.r.o.
11:00 - 12:00 Jak do Ameriky - s cestovkou nebo na vlastní pěst?

- praktické informace pro cestovatele

- letos představíme Yukon a Aljašku
AMERICA TOURS, v.o.s.

 



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje