Drobečková navigace:

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD


 
   

Celý svět jako na dlani s veletrhem Holiday World


 

Větší a modernější HOLIDAY WORLD se sice bude konat už podevětadvacáté, přesto ho čeká jedno významné poprvé. Premiérově se totiž 13. až 16. února 2020 představí v prostorách letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA. Návštěvníky překvapí i další významnou inovací, a to intenzivnější propagací regionů.  Neméně atraktivní REGION WORLD totiž nabídne v celé své kráse i klenoty krajů České republiky, a to především z pohledu pěší turistiky. Pořadatelem veletrhů je společnost ABF.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy.  „V roce 2020 se na veletrhu HOLIDAY WORLD představí národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, například Ameriky, Asie a Afriky. Na turistické zážitky budou lákat regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídnou desítky cestovních kanceláří a agentur,“ říká Martin František Přívětivý, obchodní a marketingový ředitel z pořadatelské společnosti ABF.

Partnerskou zemí veletrhu je Tunisko

Pro rok 2020 se titulem partnerská země veletrhu HOLIDAY WORLD pyšní Tunisko. Písečné pobřeží s pozvolným vstupem do moře, slunečné klima, doletová vzdálenost z České republiky 2,5 až 3 hodiny, rozmanité památky, výborná kuchyně a pohostinnost místních obyvatel, to vše dělá z Tuniska jednu z nejžádanějších destinací, kterou v roce 2019 navštívilo téměř 110 000 Čechů.  Na tuniském stánku se budou prezentovat klasická tuniská řemesla jako je výroba keramiky, kovotepectví, malování hennou, zatančí břišní tanečnice a zahraje folklorní hudební skupina. Návštěvníci budou moci také ochutnat tuniské cukroví a datle.

Poznání regionů napříč Českem

V rámci souběžné akce s příznačným názvem REGION WORLD, bude zaostřeno na regiony České republiky. Nosným tématem bude pěší turistika. Partnerským krajem pro rok 2020 se stal Jihočeský kraj. Ve spolupráci s Plzeňským krajem představí například Zlatou stezku, více než 600 km síť stezek na území obou krajů, ale i nově certifikovanou stezku podél Lužnice, kterou připravila turistická oblast Toulava.

Prima ZOOM WorldFilm

V rámci doprovodného programu se bude opět konat velkolepý cestovatelský festival Prima ZOOM WorldFilm. Ten je každoročně úplně prvním velkým cestovatelským festivalem u nás. A nejen proto je vždy přehlídkou největších expedic, které v uplynulém roce proběhly, setkáním autorů, kteří vydali nové knihy či uvedli nové filmy. „Je to svátek cestování a naprosto jedinečná možnost se takto setkat,“ říká režisér a polárník Petr Horký, programový ředitel festivalu Prima ZOOM WorldFilm.

Expedice Tatra kolem světa 2

Veletrh nabídne o víkendu také mimořádnou příležitost rozloučit se s týmem expedice Tatra kolem světa 2. A co víc, celý víkend si návštěvníci mohou přímo na veletrhu, v hale č. 6, v klidu na vlastní oči prohlédnout unikátní Tatru 815. Speciálně upravený vůz, který 22. 2. 2020 naváže na expedici Tatra kolem světa z let 1987 až 1990. Poutavé vyprávění o celém projektu, včetně promítání, budou mít dobrodruzi Marek Havlíček a Petr Holeček na hlavním pódiu.

Televizní tváře součástí veletrhu

Fotr na tripu alias expert Pepa alias Josef Vrtal z televizního pořadu Autosalon návštěvníkům poradí, jak s malými dětmi projet Ukrajinu, Moldávii, Gruzii, Ázerbájdžán, Kyrgyzstán, Uzbekistán a Kazachstán. K vidění bude na místě i se speciálně upravenou Toyotu Land Cruiser. Dalibor Gondík se s návštěvníky veletrhu živě podělí o své zkušenosti s cestováním karavanem po Slovensku a představí tak stejnojmenný pořad České televize.

Zájezdy za milion i Expediční kamera

Doprovodný program nabídne také oblíbený filmový festival Expediční kamera. A již pojedenácté budou moci zájemci soutěžit o Zájezdy za milion. Ve spolupráci s turistickým portálem Kam po Česku lze hlasovat v osmém ročníku ankety Kraj mého srdce. Slavnostní vyhlášení proběhne právě v rámci souběhu veletrhů REGION WORLD a HOLIDAY WORLD.

Osobnost cestovního ruchu

Ve spolupráci s hlavním mediálním partnerem, společností C.O.T. media, proběhne již 16. ročník vyhlášení Osobnosti cestovního ruchu za rok 2019 a udělování prestižního ocenění HOLIDAY WORLD AWARD za přínos k rozvoji cestovního ruchu.

Doprovodný program pro odborníky

V rámci 29. ročníku veletrhu proběhne již 3. ročník konference 360° Travel Trends s podtitulem Rising Stars aneb kdo utváří budoucnost Česka v cestovním ruchu. Novinkou veletrhu je 1. ročník Matchmaking Business Meeting Tourism Prague 2020. Jedná se o řízená B2B jednání mezi českými i zahraničními podnikateli, která proběhnou 14. února v jednom z kongresových sálů výstaviště PVA EXPO PRAHA, organizované ve spolupráci s Enterprise Europe Network. V rámci doprovodného programu proběhne i zasedání sektorové skupiny cestovního ruchu Enterprise Europe Network. Velmi zajímavá a důležitá bude zajisté konference Závěrečná fáze EET v cestovním ruchu, která se uskuteční první den veletrhu pod taktovkou místopředsedkyně vlády a ministryně financí ČR, paní Alenou Schillerovou.

Dejme minulosti budoucnost

Veletrh HOLIDAY WORLD také velmi příjemně spojil své síly s veletrhem PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA. Díky tomuto svazku dochází k úžasné a logické synergii mezi památkami a cestovním ruchem, kdy se na akci, pod záštitou Ministerstva kultury ČR, budou prezentovat nejzajímavější památkové objekty v zemi, včetně církevních.

3 veletrhy za 1 vstupné

Závěrem je důležité zdůraznit, že zmíněné kvalitní veletrhy, tedy HOLIDAY WORLD, REGION WORLD a PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA, si mohou návštěvníci užít v rámci jedné vstupenky. Vstupenky jsou již nyní v předprodeji.  

Další důležité informace, včetně aktuálního doprovodného programu, najdete na www.holidayworld.cz.

 



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje