Drobečková navigace:

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD


 
   

Tisková zpráva MBM TOURISM PRAGUE 2020


 
Tisková zpráva MBM TOURISM PRAGUE 2020

Tisková zpráva 
MBM TOURISM PRAGUE 2020 - 
úspěšná mezinárodní akce sítě Enterprise Europe Network

Turismus a služby s ním spojené patří mezi dynamicky se rozvíjející obory národních ekonomik a pro některé evropské regiony představuje dokonce klíčový zdroj příjmu. Proto i v rámci Evropské unie se tento obor řadí mezi prioritní a stejně tak je tomu i v rámci původně evropské, nyní již světové, sítě na podporu podnikání, Enterprise Europe Network (EEN). Tomuto trendu odpovídá i letošní novinka – obchodní jednání MBM TOURISM PRAGUE 2020, která se uskutečnila v polovině února při veletrhu Holiday World v PVA Expo Letňany v Praze.

EEN při Centru pro regionální rozvoj České republiky (Centrum) zorganizovalo společně s kolegy ze sítě EEN a společností ABF, a.s. první ročník b2b kontraktačních jednání pro firmy, organizace a instituce z cestovního ruchu MBM TOURISM PRAGUE 2020. Obchodních jednání se zúčastnili majitelé cestovních kanceláří, zástupci hotelů, restaurací, lázeňských a wellness resortů, zdravotní turistiky, zastoupena byla regionální turistika - vinné stezky, cyklostezky, agroturistika, své služby nabízely i firmy, které se zaměřují na využití moderních technologií v turistice - digitální řešení a aplikace.

Akce se zúčastnily i stavební a řemeslné firmy z oboru ochrany památek a kulturního dědictví, které navštívily i druhý paralelně pořádaný veletrh Památky- Muzea-Řemesla. O tuto část měly zájem zejména německé řemeslné firmy.

Do prvního ročníku MBM TOURISM PRAGUE 2020 se přihlásilo 120 firem a institucí z Česka, evropských i vzdálených exotických zemí z celého světa. Partnery pro jednání si našlo téměř 100 účastníků z 26 zemí, kteří uskutečnili více než 220 dvoustranných oficiálních jednání a desítky neformálních schůzek.

Maximální podporu prvnímu ročníku MBM TOURISM PRAGUE 2020 poskytl hlavní organizátor obou veletrhů, společnost ABF a.s. Díky vstřícnému přístupu, poskytnutí zázemí pro b2b jednání a bezplatných vstupenek pro účastníky, propagaci akce a skvělé spolupráci byla organizace MBM TOURISM PRAGUE 2020 mnohem snazší.

B2b jednání se zúčastnili i partneři sítě EEN z mnoha evropských zemí, kteří se aktivně zapojili do MBM TOURISM PRAGUE 2020. V rámci doprovodného programu veletrhu se konalo také setkání odborné sektorové skupiny EEN – Sector Group Tourism and Cultural Heritage. Do Prahy přijelo 21 členů této odborné sektorové skupiny, kteří ocenili též úroveň obou veletrhů a byli překvapeni jejich rozsahem.

Po celou dobu Holiday World mohli návštěvníci veletrhu navštívit stánek Centra pro regionální rozvoj České republiky – Enterprise Europe Network. Zájemci zde obdrželi informace o činnosti Centra a EEN, např. i informační materiály o zajímavých projektech z oblasti turismu a kulturních památek realizovaných v jednotlivých krajích díky evropským fondům.

První ročník MBM TOURISM PRAGUE se vydařil. Z dotazníkového šetření uskutečněného bezprostředně po jednáních vyplývá, že navázané kontakty jsou velmi perspektivní, dvě třetiny b2b jednání jsou hodnoceny jako „budoucí spolupráce je možná“ a dokonce 12 schůzek je ohodnoceno jako „spolupráce již dohodnuta“. Zbývající schůzky přinesly výměnu informací a jen minimální počet jednání je označen jako nezajímavý. Vysoce byla ceněna i organizace a zajištění akce a asistence účastníkům před i během akce.

Někteří účastníci se s tímto typem obchodních jednání setkali poprvé. I oni ocenili výhody, které jim b2b jednání organizovaná sítí EEN přináší: s minimálními finančními náklady - registrace je zdarma - možnost uskutečnit až 10 schůzek s partnery dle vlastního výběru, a to vše v rámci dvou zajímavých veletrhů. Návštěvníci měli určitě dostatek času k prohlídce expozic, vystavovatelé zase využili příležitost pozvat partnery na svůj stánek. Tento typ b2b jednání organizovaných při významných veletrzích je mezi podnikateli stále oblíbenější.

Více informací o MBM TOURISM PRAGUE 2020 a profily přihlášených firem a institucí naleznete na webové stránce: http://tourismprague2020.talkb2b.net/

Mezinárodní obchodní jednání pro firmy ze všech oborů, které pořádá síť EEN, naleznete na webové stránce:  www.crr.cz/een.



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje