Drobečková navigace:

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD


 
   

Představení prvního samostatně navštívitelného muzea - Muzeum Eduarda Štorcha v Lobči


 

Na HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 2022 bude představeno první samostatně navštívitelné muzeum - Muzeum Eduarda Štorcha v Lobči!

Eduard Štorch byl český pedagog, spisovatel a archeolog. Je znám svými povídkami a romány, které jsou situovány do doby kamenné a bronzové. Jeho nejznámějším dílem je kniha „Lovci mamutů.“

Muzeum se nachází v obci Lobeč v prostorách bývalé lobečské měšťanské školy, dnešního obecního úřadu, mezi Zámkem Dvůr Lobeč a Pivovarem. Obec je jedním ze vstupních míst do Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko – oblasti krásných lesů, pískovcových skal, starobylých zámků a hradů. Lobeč najdeme ve Středních Čechách, hodinu cesty z Prahy.

Expozice muzea je rozdělena do dvou částí:
První je věnována osobě Eduarda Štorcha, jeho životu a pobytu v Lobči a je zde představen jako pedagog, spisovatel i amatérský archeolog. Lze si prohlédnout ukázky jeho rukopisu s poznámkami o nalezených pazourcích v okolí Lobče, a jsou zde představeny vydané romány, jejichž děj se váže do Lobče a okolí. Druhá část provází návštěvníky dobou pravěku, o které Eduard Štorch psal. Můžete si prohlédnout ukázky života a práce pravěkých lidí, zvířat, ukázky nástrojů, zbraní a hraček vytvořených z pravěkých kostí. Hlavním lákadlem je maketa mláděte mamuta , mamutí nohy a mamutích klů.

Je toho samozřejmě mnohem více, ale to k nám musíte přijet! Těšíme se na Vás!

Více info ZDE.



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje